Parhaat raaka-aineet

Magnum-suklaa kulkee pitkän matkan

Magnum-kaakaopavuilla on pitkä tie kuljettavanaan, ennen kuin niistä tulee Magnum-suklaata. Teemme läheistä yhteistyötä Rainforest Alliancen kanssa varmistaaksemme, että kaakaopapumme ovat vastuullisesti tuotettuja. Laatu ja vastuullisuus ovat läsnä matkan jokaisessa vaiheessa.

Katso video

Sadonkorjuu

Kaakaopuu tuottaa hedelmiä, joiden väri muuttuu niiden kypsyessä. Ensin vihreästä punaiseksi, sitten punaisesta violetiksi ja lopulta violetista keltaiseksi. Yhdessä hedelmässä on 30 - 50 kaakaopapua. 

Kaakaokasvattajiemme osaaminen ja tietämys ovat avainasemassa varmistettaessa, että kaakaopapujen laatu on paras mahdollinen. He tietävät jo katsomalla, onko kaakao valmis korjattavaksi. Jos sadonkorjuu tehdään liian aikaisin, pavut eivät ole kypsiä. Jos sadonkorjuu viivästyy, pavut ehtivät kuivua. Rainforest Alliance -yhteistyö on osaltaan varmistamassa, että kasvattajiemme osaaminen pysyy korkealla tasolla.

Kasvattaja leikkaa hedelmän irti puusta yhdellä puhtaalla sivalluksella. Näin kaakaokasvi ei vaurioidu ja kukoistaa vuodesta toiseen.

Fermentointi

Kaakaopapujen fermentointi on tärkeä osa tuotantoprosessia Rainforest Alliance Certified™ -tiloillamme. Fermentointi kestää noin viikon.

Kun pavut ovat fermentoituneet, kaakaon kitkeryyden tilalle ovat tulleet ensimmäiset vivahteet tutun Magnum-suklaan mausta, tuoksusta ja väristä.

Kuivatus

Kaakaokasvattajamme tietävät, että paras tapa kuivata fermentoidut pavut on antaa niiden olla hehkuvan auringon alla. Papuja käännellään säännöllisesti, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Jotkut kasvattajat levittävät kaakaopapuja jopa tanssiaskelein.

Vesi haihtuu vähitellen, kunnes pavut ovat sopivasti kuivia ja täydellisen valmiita.

Valikointi ja paahtaminen

Magnum-suklaaksi päätyvät vain parhaat laatuvaatimuksemme täyttävät kaakaopavut. Kasvattajat koulutetaan valikoimaan pavuista parhaat. Ne pakataan ja valmistellaan matkan seuraavaa vaihetta – paahtamista – varten.

Pavut paahdetaan hellävaraisesti, jotta niiden hyvät ominaisuudet säilyvät. Lämpötila nostetaan ensin 100 asteeseen ja siitä pikkuhiljaa ylöspäin. Paahtamisaika on vähintään 20 minuuttia.

Lopuksi pavut kuoritaan. Magnum-suklaan valmistaminen voi alkaa.

Magnum-jäätelön valmistaminen

Täydellisesti paahdetut kaakaopavut murskataan ja  jauhetaan hienoksi kaakaomassaksi. Massaan lisätään muita laadukkaita ainesosia, kuten kaakaovoita, kunnes se saavuttaa täydellisen suklaan maun ja rakenteen.

Kun lämmin ja täyteläinen suklaa kietoutuu samettisen vaniljajäätelön ympärille, se jäähtyy välittömästi. Tuloksena on ainutlaatuinen, paksu Magnum-suklaa, valmiina maistettavaksi.

Vastuullisuus

Magnum-kaakao tuotetaan vastuullisesti Rainforest Alliance Certified™ -tiloilla. Kaakaon viljely tuo kasvattajille ja heidän perheilleen elannon. Kaakaotuotannon ansiosta useammilla naisilla on mahdollisuus valita miten he elävät ja lapset pääsevät kouluun.

“Olen ymmärtänyt koulutuksen merkityksen. On tärkeää, että lapseni pääsevät käymään koulua. Heidän huomionsa pitäisi olla koulukirjoissa eikä kotona kaakaotilalla.”

Alhaji Mustapha Amenya, kaakaokasvattaja Rainforest Alliance Certified™ -tilalla

Olemme sitoutuneet saamaan aikaan myönteistä muutosta Länsi-Afrikassa – Ghanasta Norsunluurannikolle ja Kameruniin saakka. Teemme töitä parantaaksemme kaakaonkasvattajien ja heidän perheidensä asemaa.

Magnumin vanilja vaatii taakseen tarkkaa osaamista ja kädentaitoa sekä aimo annoksen vastuullisuutta

Aito ja täyteläinen Magnumin vaniljan maku tulee Madagaskarilla kasvatettavasta Bourbon-vaniljasta. Tarkalleen ottaen Madagaskarin pohjoisosasta Savan alueelta, josta tuleekin 80% maailman vaniljasta. Vaniljajäätelön resepti on optimoitu maultaan, mutta myös koostumukseltaan, jotta se sopii täydellisesti yhteen lohkeavan suklaan kanssa. Pitkän kehitystyön ansiosta tuotteessa on kermaisen paksu samettinen suutuntuma ja verrattain hitaasti sulava koostumus.

Vaniljan kasvatus vaatii taakseen vuosien kokemuksen. Viljelijämme ovatkin siirtäneet osaamistaan sukupolvelta seuraavalle. Vaniljan laatu on voimakkaasti riippuvainen kasvupaikan kosteudesta, auringon määrästä ja tuulesta. Meidän ammattitaitoiset viljelijämme käyttävät osaamistaan soveltaakseen muuttuvia olosuhteita kasvattamiseen ja maailman parhaan vaniljan aikaansaamiseen.

Magnumien vanilja on Rainforest Alliance – sertifioitua ja aromin toimittajamme Symrise tekee kanssamme uraauurtavaa yhteistyötä viljelijöiden työ- ja elinolojen kehittämiseksi Madagaskarilla.

Vaniljatanko

Vaniljan sadonkorjuu

Magnumin käyttämä vanilja saa halutun arominsa tarkan valmistusprosessin ja laaduntarkkailun myötä. Magnumin vaniljan maku tuleekin aidosta madagaskarilaisesta vaniljasta, ei keinotekoisesta aromista. Vaniljan hedelmien aromaattinen maku kehittyy kuukausia kestävässä, tarkkaan valvotussa käymis- ja kuivausprosessissa, jossa vaniljan hedelmän väri muuttuu vihreästä mustaksi. Kuivatuista vaniljansiemenkodista valmistetaan vaniljauutetta ja jauhetta, joita käytetään mausteena ja tuoksuna erilaisissa tuotteissa. Vaniljan aromi koostuu useista aineista, mutta tyypillisin tuoksu ja maku tulee vanilliinista, jota hedelmissä on 1,5–2,5 prosenttia.

Vaniljan kasvatus on käsityötä taimien istutuksesta sadonkorjuuseen ja vaatii tarkkaa osaamista. Vaniljan nykyisillä viljelyalueilla ei ole kukkien pölyttämiseen sopivia hyönteisiä tai lintuja ja siksi kukat pölytetään käsin ihmisten toimesta: se onnistuu kunkin kukan kohdalla vain kerran vuodessa 2-3 tunnin ajan! Tämä vaatii erityistä tarkkuutta, sillä tämän ajan jälkeen kukka tippuu pois, mikäli sitä ei ole ennätetty pölyttää. 600 vaniljankukkaa tuottaa 6 kilogrammaa vihreitä ja raakoja vaniljatankoja. Tästä määrästä saadaan valmistettua yhden kilogramman verran kuivattuja vaniljatankoja.

Vaniljan fermentointi ja kuivatus

Fermentointiprosessin tulee olla täydellinen, jotta vaniljatankojen korkea laatu saadaan taattua. Tangot kastetaan kiehuvaan veteen, kiedotaan liinoihin ja laitetaan puulaatikoihin. Vaniljatankojen fermentointi kestää 24-48 tuntia. Tämän jälkeen tangot kuivataan Madagaskarin auringon alla. Kaiken kaikkiaan kuivamiseen kuuluu aikaa noin 5 viikkoa, jonka aikana jokaista tankoa tarkkaillaan ja haistellaan parhaimman laadun aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen vaniljatangot kerätään kimppuihin ja optimaalinen aromi muodostuu.

Rouskuvat Magnum-mantelit Kalifornian auringon alta

Magnumin käyttämät mantelit ovat Unileverin kestävää kehitystä edistävän hankintaohjelman mukaan viljeltyjä. Mantelit Magnumiin saadaan Kaliforniasta, joka on leudon välimerenilmastonsa myötä optimaalinen kasvatusalue. Kalifornian ravinteikas maaperä ja leuto, lämmin ilmasto ovat täydellisiä mantelin kasvattamiseen. Magnumin valmistuksessa käytetyt mantelit paahdetaan ja leikataan pituussuunnassa juuri ennen sekoittamista Magnum-suklaaseen. Magnum-nautinnon yksi salaisuuksista onkin sen suussa rouskuvat tuoreet mantelit. Tätä rouskuvaa nautintoa onkin jokaisessa Magnumissa tarjolla noin neljän kokonaisen mantelin verran.

Manteleita

Manteleiden sadonkorjuu

Mantelipuu kasvaa hedelmätarhoissa ja sen vaaleanpunaiset ja valkoiset kukat kukkivat helmi-maaliskuun vaihteessa. Mehiläisten pöllytettyä kukat, alkavat mantelin hedelmät kehittyä. Kalifornian lämmin ja luonnostaan kuiva ilmasto on mantelille otollinen paikka kehittyä. Hedelmän siemenen kypsyttyä mantelipuuta ravistellaan, jolloin kypsät mantelit putoavat ja niiden annetaan kuivaa auringon alla 8-10 päivää.

Kuivamisen jälkeen on aika kerätä mantelit. Tavallisesti kaupoissa myytävien mantelien hedelmä kuoritaan pois ja siemen jätetään. Magnumin mantelien kohdalla tätä prosessia jalostetaan vielä pidemmälle ja manteli kuoritaan uudestaan, leikataan pitkiksi palasiksi ja lopulta paahdetaan. Näin aikaansaadaan Magnumille tunnusomaiset rouskuvat mantelit.Unilever on sitoutunut hankkimaan vastuullisesti kasvatettuja, Rainforest Alliance -sertifioituja kaakaopapuja Tansaniasta kahteen Magnum-tuotteeseen, jotka sisältävät tummaa suklaata. Tansanian kaakaomarkkina on kuitenkin muuttunut viime vuosina merkittävästi, minkä vuoksi toimitusketjumme ei pysty takaamaan kysyntäämme vastaavaa määrää sertifioituja papuja Tansaniasta. Sen vuoksi ostamme tällä hetkellä osan Rainforest Alliance -sertifioiduista pavuista muista maista ja ostamme täysin eriteltyjen erien sijaan osittain massatasapainotettuja kaakaoeriä. Odotamme toimitusketjuhaasteiden ratkeavan pian. Olemme myös jatkossa sitoutuneita yhteistyöhön Rainforest Alliancen kanssa.