Parasta suklaata

Magnum-suklaa kulkee pitkän matkan

Magnum-kaakaopavuilla on pitkä tie kuljettavanaan, ennen kuin niistä tulee Magnum-suklaata. Teemme läheistä yhteistyötä Rainforest Alliancen kanssa varmistaaksemme, että kaakaopapumme ovat vastuullisesti tuotettuja. Laatu ja vastuullisuus ovat läsnä matkan jokaisessa vaiheessa.

Katso video

Sadonkorjuu

Kaakaopuu tuottaa hedelmiä, joiden väri muuttuu niiden kypsyessä. Ensin vihreästä punaiseksi, sitten punaisesta violetiksi ja lopulta violetista keltaiseksi. Yhdessä hedelmässä on 30 - 50 kaakaopapua. 

Kaakaokasvattajiemme osaaminen ja tietämys ovat avainasemassa varmistettaessa, että kaakaopapujen laatu on paras mahdollinen. He tietävät jo katsomalla, onko kaakao valmis korjattavaksi. Jos sadonkorjuu tehdään liian aikaisin, pavut eivät ole kypsiä. Jos sadonkorjuu viivästyy, pavut ehtivät kuivua. Rainforest Alliance -yhteistyö on osaltaan varmistamassa, että kasvattajiemme osaaminen pysyy korkealla tasolla.

Kasvattaja leikkaa hedelmän irti puusta yhdellä puhtaalla sivalluksella. Näin kaakaokasvi ei vaurioidu ja kukoistaa vuodesta toiseen.

Fermentointi

Kaakaopapujen fermentointi on tärkeä osa tuotantoprosessia Rainforest Alliance Certified™ -tiloillamme. Fermentointi kestää noin viikon.

Kun pavut ovat fermentoituneet, kaakaon kitkeryyden tilalle ovat tulleet ensimmäiset vivahteet tutun Magnum-suklaan mausta, tuoksusta ja väristä.

Kuivatus

Kaakaokasvattajamme tietävät, että paras tapa kuivata fermentoidut pavut on antaa niiden olla hehkuvan auringon alla. Papuja käännellään säännöllisesti, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Jotkut kasvattajat levittävät kaakaopapuja jopa tanssiaskelein.

Vesi haihtuu vähitellen, kunnes pavut ovat sopivasti kuivia ja täydellisen valmiita.

Valikointi ja paahtaminen

Magnum-suklaaksi päätyvät vain parhaat laatuvaatimuksemme täyttävät kaakaopavut. Kasvattajat koulutetaan valikoimaan pavuista parhaat. Ne pakataan ja valmistellaan matkan seuraavaa vaihetta – paahtamista – varten.

Pavut paahdetaan hellävaraisesti, jotta niiden hyvät ominaisuudet säilyvät. Lämpötila nostetaan ensin 100 asteeseen ja siitä pikkuhiljaa ylöspäin. Paahtamisaika on vähintään 20 minuuttia.

Lopuksi pavut kuoritaan. Magnum-suklaan valmistaminen voi alkaa.

Magnum-jäätelön valmistaminen

Täydellisesti paahdetut kaakaopavut murskataan ja  jauhetaan hienoksi kaakaomassaksi. Massaan lisätään muita laadukkaita ainesosia, kuten kaakaovoita, kunnes se saavuttaa täydellisen suklaan maun ja rakenteen.

Kun lämmin ja täyteläinen suklaa kietoutuu samettisen vaniljajäätelön ympärille, se jäähtyy välittömästi. Tuloksena on ainutlaatuinen, paksu Magnum-suklaa, valmiina maistettavaksi.

Vastuullisuus

Magnum-kaakao tuotetaan vastuullisesti Rainforest Alliance Certified™ -tiloilla. Kaakaon viljely tuo kasvattajille ja heidän perheilleen elannon. Kaakaotuotannon ansiosta useammilla naisilla on mahdollisuus valita miten he elävät ja lapset pääsevät kouluun.

“Olen ymmärtänyt koulutuksen merkityksen. On tärkeää, että lapseni pääsevät käymään koulua. Heidän huomionsa pitäisi olla koulukirjoissa eikä kotona kaakaotilalla.”

Alhaji Mustapha Amenya, kaakaokasvattaja Rainforest Alliance Certified™ -tilalla

Olemme sitoutuneet saamaan aikaan myönteistä muutosta Länsi-Afrikassa – Ghanasta Norsunluurannikolle ja Kameruniin saakka. Teemme töitä parantaaksemme kaakaonkasvattajien ja heidän perheidensä asemaa.